Clubul Biblic de Vacanță “ZILELE CREAȚIEI”

0

În perioada 12-17 iulie 2021 Biserica Antiohia a organizat pentru copiii bisericii un club biblic ce a avut ca tematică zilele creației.

La început… a fost o idee cu iz de vacanță, care s-a dovedit a fi o viziune, gândul lui Dumnezeu în mințile unor oameni care au căutat Fața Lui. Și atunci când cauți, găsești. Am căutat oameni, idei creative, activități și resurse. Pe toate le-am primit de la El: o săptămână zile de club biblic – ZILELE CREAȚIEI, din care să înțelegem planul divin pentru oamenire.

Ziua 1: Să fie Lumină! – ️Isus a zis: Eu sunt Lumina lumii. (Ioan 8:12)

Ziua 2: Cerul – ️Isus a zis: merg să vă pregătesc un loc. (Ioan 14:1-14)

Ziua 3: Uscatul și vegetația – Noi suntem rodul jertfei sale și trebuie să aducem roadă, la rândul nostru. (Isaia 53:4-11)

Ziua 4: Luminătorii – Isus a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. (Ioan 14:6)

Ziua 5: Păsările și Peștii – Fiecare își are locul lor; pilda talanților. (Matei 25:14-30)

Ziua 6: Animalele și omul – ️A văzut că toate sunt bune: părinți și copii.

Ziua 7: Ziua de odihnă – Ne-am odihnit împreună în adunare și ne-am bucurat de programul copiilor.

Jocurile de exterior cu baloane de spumă, baloane de apă, cretă colorată, badminton sau bowling, au reușit să facă deschiderea și mai mare către cei mici, aceștia mai apoi participând la lecția deschisă cu flanelograf, experimente, observație, crafturi, activitate muzicală, jocuri muzicale, modelaj cu plastilină și forme de tot felul, puzzle-uri cu teme specifice, etc.

Ceea ce i-a captivat cel mai mult pe cei mici în această săptămână, a fost lecția zilei, în care “obiectul lor de studiu” din fiecare zi, a fost Biblia și copiii au aflat de pe paginile ei modul minunat și misterios în care Dumnezeu a creat lumea. Au aflat că prima carte a Bibliei, Geneza, ne dezvăluie cele șase zile de creație, iar că în a șaptea zi, Dumnezeu s-a odihnit de toată munca Sa. Pentru ca cei mici să vizualizeze cât mai clar aceste lucuri, “cufărul misterios” a avut pentru fiecare dintre ei imagini cu: plante, flori, copaci, viețuitoare marine, animale, luminătorii cerului, păsări, insecte și nu în ultimul rând, oamenii, pe Adam și pe Eva. Fiecare în parte și-a așteptat rândul frumos pentru a atașa pe planșă imaginea extrasă din săculeț.

După fiecare prezentare a lecției a existat câte un experiment legat de tema zilei: lumină, apă, fructe, legume, flori, etc.

Craft-ul din fiecare zi, a fost legat de tema zilei, în care s-au folosit diverse materiale de lipit, iar copiii au realizat câte o imagine cu un număr, specific zilei de creație. Rezulatul acestor activități de lipire a fost o cărticică realizată de ei, cu cele șase zile ale creației, iar ziua a șaptea, cea în care Dumnezeu s-a odihnit.

Copiii au îndrăgit foarte mult cântecele învățate, mai ales semnele acestora, care erau atât de sugestive și pe înțelesul lor.

Jocurile libere au avut loc atât în sala de activitate, cât și afară și anume: scaunele muzicale, rațele și vânătorii, cucerirea ștafetei, țară-țară vrem ostași, gâsca și somonul, realizează puzzle-ul găsindu-ți echipa, un-doi-trei la perete stai!, etc.

O săptămână binecuvântată, cu vreme frumoasă, cu locuri multe de explorat și în același timp răcoroase, iar copiii (și nu numai ei) au plecat acasă plini de energie și de entuziasm. Dorința lor de a explora și de a învăța s-a văzut zilnic în noile jocuri, teme, provocări, bucuria de a-și face noi prieteni și de a cunoaște tot mai mult despre acest Dumnezeu minunat care a creat o lume atât de specială și unică!

Comments are closed.