MĂRTURIE: Drumul spre libertate

0

În contextul actual, în care consumul de droguri în rândul tinerilor reprezintă o problemă tot mai acută în România, biserica noastră organizează un eveniment special în colaborare cu Teen Challenge Romania. Duminică, 14 iulie 2024, vom asculta povestea remarcabilă a unei adolescente care a reușit să învingă dependența de droguri și să-și reconstruiască viața.

O Realitate Îngrijorătoare
Conform unui raport din 2019, aproximativ 10,7% dintre românii cu vârsta între 15-64 ani au consumat cel puțin un tip de drog ilicit de-a lungul vieții, comparativ cu 6,6% în 2013. Se estimează că între 2019 și 2024 procentajul s-a apropiat de 20%. Îngrijorător este și faptul că adolescența reprezintă perioada cu cea mai mare vulnerabilitate la inițierea consumului de droguri, vârsta medie de debut fiind de doar 13 ani pentru anumite substanțe.

Mărturia unei Vieți Transformate
Evenimentul nostru va aduce în prim-plan povestea unei tinere de 16 ani care a parcurs programul Teen Challenge. Mărturia ei va ilustra nu doar lupta cu dependența, ci și puterea transformatoare a credinței în Dumnezeu. Această experiență personală va oferi o perspectivă autentică asupra provocărilor cu care se confruntă tinerii dependenți și asupra posibilității reale de recuperare.

Impactul Teen Challenge în România
De la deschiderea primului centru în 2007, Teen Challenge Romania a ajutat peste 100 de dependenți să-și reconstruiască viețile, cu o rată de succes remarcabilă. Organizația nu se limitează doar la tratament și reabilitare, ci desfășoară și campanii de prevenție în școli și comunități, informând tinerii despre pericolele reale ale consumului de droguri.

DETALII EVENIMENT:

📅 Data: Duminică, 14 iulie
🕕 Ora: 10:00
📍 Locație: Biserica Antiohia (Str. Episcopul Radu 53-55, București)

Leave A Reply